alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Nyheder

Saiga Antelop Likør-Joint Præsenteret af Kina og Tyskland avanceret rangeret destilleri

2020-06-24

Med glæde citeres Wilhelm Busch, når det kommer til likøren. Vittighedslinjerne fra "fromme Helene" lyder i mange ører, men kun likørelskere ved, hvordan de skal afsløre den skjulte betydning i den.
55"Det er en gammel skik, de, der har sorger, har spiritus ..."
56Det faktum, at likøren løser problemer, henviser til dens oprindelse i klostre og apoteker i den sene middelalder. Før det blev en efterspurgt luksus mad, var det simpelthen medicin. Ved hjælp af alkohol ekstraherer munke og farmaceuter de aktive ingredienser fra aromatiske planter og lægeplanter og producerer således de første urteekstrakter, der kan lindre og helbrede sygdomme.

Denne bitre medicin indeholder endnu ikke sukker, men det er nøjagtigt, hvad der adskiller en likør efter dagens definition. Dette skyldes, at enhver destilleret drik, der indeholder mere end 100 gram sukker og har mindst 15 volumenprocent alkohol, betragtes som en likør. Dette er dog kun minimumsspecifikationer.

57

Da sukker oprindeligt er en sjælden, dyrebar vare, er det kun aristokratiet og de rige borgere, der har råd til likøren. Da Katarina af Medici rejste til Frankrig i 1532 for at gifte sig med kong Henry II, omfattede hendes store følge mestre i produktionen af ​​likører. Med det billigere rørsukker fra Caribien blev likøren mere overkommelig. Nye fermenterings- og destillationsmetoder indleder likørens triumfmarsch i begyndelsen af ​​det 18. århundrede, men det er først hundrede år senere, at likør kan produceres i større skala og er til stede offentligt som et mærkeprodukt.
58Kort sagt, en likør har brug for alkohol, sukker, vand og netop de ingredienser, der bidrager med aroma og smag. Men det er disse urter og frugter, rødder og stoffer, der holdes hemmelige, der gør opskriften speciel og dermed den store hemmelighed for enhver likør. Ligesom deres forgængere i klostre og apoteker foretrækker likørproducenter at holde den nøjagtige opskrift for sig selv. Yderligere forskelle skyldes produktionsprocessen. For eksempel håndterer producenterne typen og varigheden af ​​maceration forskelligt, og nogle gange destilleres produktet igen bagefter.

Så varieret som verden af ​​likører er - fra frugt og urtelikører til emulsionslikører som æggeblomme - måderne at nyde det på er så varierede som måderne at drikke det på. Som aperitif eller fordøjelsesmiddel eller som en særlig note i en cocktail.

59