alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Aftapning af whisky

Jan 01 7070

    Aftapning er den sidste proces i fremstillingen af ​​whisky. Den whiskyspiritus, der er færdiggjort i flere år, vil snart blive tappet på flaske og blive din nye favorit i spiritusskabet. Hvis du gennemstrømmer ting i dette sidste trin, kan du stadig komme til kort. Hvis vi ikke har klaret dette sidste skridt, vil alt komme til kort. Så aftapning er en kritisk proces for at lave whisky.

Aftapning af whisky

Tilsæt vand for at fortynde og filtrere

    Hvad er formålet med at tilsætte vand til whiskyen? Alkoholindholdet i whisky i fadlagringsstadiet er omkring 64 %, hvilket er for stærkt for den gennemsnitlige person. Tilsætning af vand for at reducere whiskyalkoholen til mellem 40% og 60%. Tilsætning af vand vil dog få fedtsyreudfældningen til at fremstå og få whiskyen til at blive grumset, hvilket kan udelukkes af kondensfiltreringen.

Whisky filter

Kondensfiltrering

    Før vi kondenserer og filtrerer, skal vi lave whiskytemperaturen til at reducere 0 grader. Og put whiskyen i de to fiberplader for at filtrere fedtsyrer og proteiner fra, så får whiskyen en krystalklar tekstur. Men når vi får den klare tekstur whisky, vil vi også miste de bestemte aromamolekyler i fedtsyrer.

Kondensationsfiltreringswhisky

Ikke-kondenserende filtrering

    For at undgå udmattelse af aromamolekyler under kondensationsfiltrering bruger nogle whiskydestillerier fiberpladefiltrering ved normal stuetemperatur. Denne whisky indeholder flere fedtsyrer med mange aromamolekyler. Og alkoholindholdet i whisky er normalt højere end 45%.

Ikke-kondenserende filtrering

Officiel aftapning VS Uafhængig aftapning

    Officiel aftapning er aftapning i destilleriet. Så whiskyen følger trofast destilleriets ånd og principper og afspejler destilleriets unikke egenskaber.

    Uafhængig aftapningsproces er, at købe forskellige destillations whisky og aftapning og sælge det af sig selv. Uafhængig aftapning også kaldet IB. Generelt vil destillatører sælge noget spiritus, som "ikke er i overensstemmelse med mærkets sædvanlige smag." Uafhængige aftapningsanlæg køber disse spiritus for at beslutte, om de skal fortsætte modningen, skifte tønder eller blande med andre tønder whisky.

Goalong Group destilleri dato