alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Forskellige alkoholer har forskellige virkninger på dit humør

2019-04-12

Det er den største undersøgelse, der nogensinde har dokumenteret, hvordan folk reagerer på alkohol, humørmæssigt. Forskere brugte data fra næsten 30,000 mennesker, der reagerede på Global Drug Survey, en årlig international meningsmåling om stof- og alkoholvaner rundt om i verden. De fandt signifikante forskelle mellem forskellige typer drikkevarer.
69 (1)Stærk spiritus (som vodka, gin eller whisky) fik folk til at føle sig energiske (58% af mennesker), selvsikre (59%) og sexede (42%). Men de havde også en negativ virkning og havde tendens til at fremkalde aggression hos nogle mennesker. Negative følelser som aggression (30%), rastløshed (28%) og tåreværd (22%) giver betydelig grund til bekymring. I mellemtiden rapporterede kun 2.5% af rødvinsdrikkere, at de følte sig mere aggressive.

Rødvin havde en tendens til at gøre folk triste i 17% af tilfældene, men mere markant sagde 53% af rødvinsdrikkerne, at det følte dem mere afslappede. En lignende brøkdel af mennesker (næsten 50%) rapporterede denne stemning for øl. Som det viser sig, har en øl eller et glas vin en tendens til at få dig til at føle dig mere afslappet.

Det er ikke klart nøjagtigt, hvorfor disse ting sker. Det kan skyldes drikkens art, såsom forskellige ingredienser, alkoholindhold og de forbrugte mængder. Det kan dog også skyldes kulturelle aspekter. Dybest set kan indstillingen, hvor folk har tendens til at drikke rødvin, være mere afslappende, mens indstillingen for spiritus måske er mere aktiv.
69 (2)”Følelse af positive følelser kan til dels være relateret til fremme af positive oplevelser gennem reklame og medier. Følte følelser kan også være relateret til, når alkoholen er fuld, niveauerne af alkohol inden for hver drikkevaretype og de forskellige forbindelser, der findes i forskellige drikkevarer. At forstå følelser forbundet med alkoholforbrug er bydende nødvendigt for at tackle alkoholmisbrug. ”

Professor Mark Bellis, direktør for folkesundhed i Wales, politik, forskning og international udvikling, siger, at vi skal være ekstra opmærksomme på spiritus, der er forbundet med en rig historie med vold.

”Spiritus indtages ofte hurtigere og har meget højere alkoholkoncentrationer i sig. Dette kan resultere i en hurtigere stimulerende effekt, da alkoholindholdet i blodet øges. De kan også indtages ved forskellige sociale lejligheder, så folk måske drikker dem bevidst for at føle den berusede effekt hurtigt, mens andre typer drikkevarer er mere tilbøjelige til at blive indtaget langsomt eller sammen med mad. Når folk får sparket fra stigende alkoholniveauer, reducerer de samme stigninger hjernens evne til at undertrykke impulsive følelser eller overveje konsekvenserne af at handle på dem. ”

Undersøgelsen blev offentliggjort i British Medical Journal.
69 (3)Ressourcer fra : zmescience.com