alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Trænger whiskyen til dekantering?

2021-11-22

Før man drikker vin, er der en meget hellig procedure, som er at blive ædru. Nyåbnede vine, uanset prisen, kan smages vidunderligt i en fin karaffel i mere end ti minutter. Bliver whisky mere markant efter en periode med oxidation i en karaffel?

dekantering af whisky

I virkeligheden, samme med rødvin skal whisky også dekanteres. Noget nyåbnet whisky skal dekanteres i koppen i cirka 15 minutter, det smager mere bedre. Dekantering kan få overskydende alkohol af whisky til at fordampe og reducere stimuleringen af ​​alkohol på lugtesansen. Efter en vis oxidation af whisky vil den få mere smag og struktur. Nogle mennesker har prøvet at efterlade en åbnet whisky ved stuetemperatur i en måned, og de fandt ud af, at whiskyen var ti gange bedre, end den var, da den blev åbnet.

whisky 1

Men ikke alle single malt whiskyer skal dekanteres. Nogle ældre whiskyer er bedre at drikke, når de blev åbnet. Det er bedst at drikke hele flasken i løbet af dagen, ellers vil alkoholen af ​​whisky blive svagere og svagere, hvis den blev natten over.

dekantere whisky

Hvilken slags whisky skal dekanteres?

1. Ung whisky ikke klar til at drikke

  For ung whisky, generelt er det bedst at lade den naturdekantere på flasken, whiskyen som er uden lagret på fad er meget dynamisk på duft, smag og struktur. Det er nemt at mærke dens kraft. Hvis du bruger karaffel, kan den samlede balance blive beskadiget, selvom whiskyen bliver moden og glat.


2. Ung sherry whisky  

  Indholdet af tanniner er meget højere, når whiskyen er lagret i sherry, den vil have en bitter smag. Især sherry whisky skal dekanteres. For lav alkohol ung sherry whisky skal den kun dekanteres i koppen i 5-10 minutter, når whiskyen blev åbnet. Men for lav alkohol ung sherry whisky skal den åbne flasken i 30 minutter hver dag, og den skal holde en uge.

 

3. Denged Fadstyrke

  Det behøver kun 5-10 minutter at dekantere i normal kop, men det bør være mere opmærksom på en del af whiskyen i flasken. Den moderate dekantering på flaske hver gang vil give dig en anden følelse, den bliver bedre og bedre. 

 

4. Ældre Whisky

  Feller den ældre whisky, bør det afgøres, om den skal dekanteres efter faktasituationen. Hvad jeg kan være sikker på er, at smagen af ​​ældre whisky er glat. Det påvirker kun følelsen af ​​lugt, hvis whiskyen dekanterede.

  Goalong whisky

Hhvordan ved du, at whisky er blevet dekanteret? 

Hvor længe skal den dekanteres? Og hvilken smag er bedst? It kun kan dømme efter din erfaring. Den kan observere resultatet med en eller flere smagninger hver dag. Den mest praktiske metode er at smage hvert 15. minut, Whiskyen er næsten bedst, når der er tydelige og behagelige smage, der er klart bedre end før.

drikke whisky

                                             Hvordan opbevarer man flasken efter åbning?

 

1. Undgå direkte sollys eller andet stærkt lys i lang tid, prøv at stille det et køligt sted.

2. Flasken skal stilles oprejst, ikke vandret, så alkohol let ætser proppen.

3. Hætten skal dækkes godt til efter endt drink.

4. Den bedste måde at opbevare whisky på er at drikke den så hurtigt som muligt.

  Goalong whisky spiritus