alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Sådan vælger du en god maltwhisky

2021-11-06

  Der er 3 punkter du skal vide, når det kommer til at vælge en god maltwhisky, de er: Egetønde, lagret og tilsætningsstoffer.

god malt whisky


1. Kvalitet af Oak Barrel 

  Normalt skal maltwhisky have været modnet i minimum 3 år på egetræsfaden. Mange destillerier vil dog modne deres whisky meget længere, omkring 10 år, før de er tilfredse med kvaliteten for at frigive den til salg.

 

  I modningsperioden er der et komplekst samspil mellem egetræet og alkoholen, hvor alkoholen trækker mange af træets olier og andre komponenter ud for at skabe Malt Whisky. Op til 60 % af disse vitale ingredienser kan trækkes ud efter den første modning. Hvis en træt egetræsfad bliver brugt til at modne whisky i den, er det lige meget, hvor længe spiritussen er tilbage i den for at modne, den resulterende whisky vil mangle kvalitet/smag.

 

  Størstedelen af ​​den solgte maltwhisky er produktet af et antal egetræsfade 'gift' sammen (op til 100), nogle gode første refill/generation og nogle knap så gode 3. eller 4. refill/generation.

 

  På flaskeetiketten skal du lede efter, at whiskyen er enkelt egetræsfad og 1. eller 2. refill/generation.

whisky eg

2. Ældret

  Whisky opbevares normalt på egetræsfade. Whiskyen er ved at blive modnet på en kvalitets egetræsfad, der er et komplekst samspil mellem træet og whiskyen. Men det er langsomt. Whiskyens hårdere smag blødgøres med tiden. Maltwhiskyens alder er en vigtig faktor for kvaliteten af ​​det endelige produkt, selvom whiskyen ikke nødvendigvis altid bliver ved med at blive bedre med alderen.

whisky lagret

3. Tilsætningsstof

Det er fristende, men bedøm aldrig en maltwhisky efter dens farve. noget af maltwhisky er tilsat karamel for at gøre det mørkere. Det ændrer også smagen. Dette er det eneste tilsætningsstof, der må tilsættes maltwhisky. Du bør også lede efter ord som "naturlig farve" på flasken. 

Whisky spiritus