alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Sådan vælger du det rigtige whiskyglas

2021-10-27

  Whiskyglas er formet til at forbedre oplevelsen af ​​at drikke og nose whisky. De mest populære glas har en løgformet kropsform, som tillader aromaer at samle sig og ledes gennem en smal kant.

威士忌杯集合

  At vælge det rigtige whiskyglas kan virkelig være med til at forbedre drikkerens nydelse, og der er en form og stil på glasset til enhver whiskyfan. Disse spænder fra den kompakte Glencairn til den ekstravagante snifter. Vores guide skal hjælpe med at finde den perfekte til dig. For den sags skyld er de en fremragende gave - hvorfor ikke få en personlig som en gave til whiskydrikkeren i dit liv? Her er de mest almindelige whiskyglas:


1. The tulipanformet glas (også kaldet copita-glasset, dockglasset)

  Dette glas er baseret på copita - det traditionelle spanske glas, der bruges til at prøve sherry. Det er blevet valget mellem mesterdestillere, blendere og ægte whiskykendere over hele verden. Det blev engang navngivet 'dok'-glasset på grund af dets brug af købmænd, der brugte det til at smage vin og spiritus ved kajen. Dens lange stilk forhindrer drikkerens hånd (og dens forurenende lugte) i at komme for tæt på næsen, mens dens skålform koncentrerer aromaer gennem den let indsnævrede kant. Glasset kan nemt vugges, så spiritussen kan varmes op, hvis det ønskes. Samlet set er dette et glas, der passer til den sande forståelse af nuancerne i single malt whisky.

威士忌品鉴杯 1


2. Glencairn whiskyglasset

  Ligesom i formen til det tulipanformede glas betragtes Glencairn som et mere robust kar, selvom det er lige så velegnet til påskønnelse. Dens korte, solide bund gør et stabilt glas populært blandt dem, der ikke foretrækker stilke. Glasset er også noget tykkere, og det betyder, at det er mere solidt til hyggeligt drikke. På grund af sin størrelse er Glencairn det perfekte glas til også at lære at hvirvle whisky, en praksis, der almindeligvis bruges til at åbne op for aromaerne af whisky for fuld påskønnelse. Igen, en skål-form kanaliserer aromaer mod en indsnævret kant. Denne er den moderne, mindre 'prangende' slægtning til det tulipanformede glas, og en udelukkende dedikeret til whisky.

威士忌品鉴杯 2


3. Whisky tumbleren (også kaldet rocksglasset, det gammeldags glas, lowballen)

  De mest almindelige af alle whiskyglas. På grund af den brede kant er tumbleren ikke ideel til næse, men det behøver den ikke at være – denne er til at fylde med is og en whisky efter eget valg, eller til at servere et vilkårligt antal klassiske cocktails. Dens brede og robuste bund gør den ideel til at 'rodle' cocktailingredienser, mens dens enkle design lader simple drinks tale for sig selv. Et tidløst glas og et must have for enhver whiskyfan åben for hele spektret af spiritus nydelse.

威士忌品鉴杯 4

4. Højbolden

  Den højere bror til tumbleren og glasset forbundet med en af ​​de mest ærede, men enkle whiskycocktails i verden: Scotch og sodavand. Det giver mulighed for masser af is, spiritus og mixer, hvilket giver en lang og afslappende drink. I dag er highball lige så populær blandt fans af andre simple whiskyservietter som whisky og ginger ale eller whisky og limonade. Det er især yndet i Japan. Form betyder ikke rigtig noget med highball, men det ville ikke gøre at servere en Scotch og sodavand i et fordybning af pintglas.

威士忌品鉴

5. Snuseren (alias ballonen, brandy-skålen, cognacglasset)

  Et glas solidt forankret i herreklubben oser dette af klasse – tænk whisky og cigarer i rygerummet efter middagen. Almindeligvis brugt til brandy, er det nu meget et glas til indtagelse af mørk, ældet spiritus generelt. De er ofte designet således, at spiritus, når de holdes delvist vandret, ikke løber ud. Men alle disse overdådige associationer giver ikke nødvendigvis et overlegent drikkekar – snifterens ekstravagant brede krop og stramme kant kan tilskynde til frigivelsen af ​​barske ethanoldampe, der overdøver andre aromaer.

威士忌品鉴杯6

6. Det NEAT whiskyglas

  Et nyt barn på blokken, og en for de teknisk indstillede, NEAT-glasset er det ironiske resultat af en fejl begået på en glaspusteri. Efterfølgende test af det ejendommeligt formede kar viste, at det var perfekt formet til at lede barske alkoholdampe væk fra næsen. NEAT-glasset, der står for Naturally Engineered Aroma Technology, presser de lettere molekyler af ethanol ud af dets åbning og efterlader de tungere, mere lokkende molekyler i whisky. Dette er et glas velegnet til påskønnelse, men også til folk, der er nye i spirituskategorien generelt for dets evne til at ophæve barske aromaer. At drikke af det kan tage lidt at vænne sig til på grund af dets usædvanlige form.

kop