alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Hvordan opbevarer man whisky?

2021-12-29

"Hvordan opbevarer man whisky?" Denne question skal være aproblem for de fleste whiskyelskere, ikke færdig whisky er ude af stand til at undslippe "englens andel", whisky vil stå over for et meget seriøst overlevelsesmiljø efter at have forladt destilleriets "drivhus". Den gode nyhed er, at i forhold til vin, whisky storage for at spare penge og en masse besvær, så længe det opbevares sroperly, mere end et årti eller endda årtier, kan stadig smage sit propeh smag.

whisky butik

    De faktorer, der har størst indflydelse på whisky, er sollys, temperatur og luftfugtighed.

1.Sulys

    Sollys er whiskyens største fjende, og der skal gøres alt for at undgå direkte sollys. Længerevarende udsættelse for sollys vil først og fremmest få whiskyemballagen og etiketten til at falme, hvilket påvirker æstetikken og samlerværdien, især hvis du har til hensigt at skifte hænder eller auktion; men endnu vigtigere vil sollys ændre farven på whiskyvæsken og få den til at miste sin rette smag.

whisky væske

2.Temperatur

    Udsættelse for sollys medfører en stigning i temperaturen. Den høje temperatur får whiskyen til at udvide sig i volumen, og når den først kommer i kontakt med proppen, har den høje koncentration af alkohol en tendens til at beskadige proppen, og smagen af ​​proppen kan også forurene væskens smag. Derfor er flaskesprit ikke fyldt til flaskemundingen, men efterlader et headspace. Af denne grund, i modsætning til rødvin, skal whisky stilles oprejst, så man undgår kontakt med proppen. Hertil kommer, og "andelen af ​​englen" en grund, høj temperatur vil fremskynde fordampningen af ​​spiritus, hvilket resulterer i tab. Hvis temperaturen er for lav, vil whiskyen være kondensationsreaktion, det vil sige de aromatiske estere i whiskyen i form af hvidt bundfældning (så det meste whisky vil gå gennem "kondensationsfiltrering kølefiltreret" denne konventionelle proces, før for at fjerne dette "grimme" Men når først det er vendt tilbage til stuetemperatur, vil det hvide stof naturligt forsvinde.  

whisky whisky

3.huklarhed

    Fugtighed har større effekt på emballagen end på selve spiritussen. Hvis du efterlader din whisky i et opbevaringsrum, loft, kælder, garage, som normalt er meget fugtigt og let at glemme, er det sandsynligt, at fugten i luften og vandet, der lækker i regnen, vil gøre din etiket og emballage muggen eller endda fuldstændig uigenkendelig. Uanset om du selv samler dem eller planlægger at sælge dem, skal det ikke være noget, du vil stå i øjnene.

Cask whisky

    Så whiskyen skal opbevares i et stabilt miljø, svagt lys, lav temperatur og tørre forhold.

Har du gemt din whisky endnu?

opbevaret whisky