alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Kendskab til whiskytønder

2022-02-09

    Feller whisky elskere, whisky smag 60% til 70% kommer fra lagrede egetræsfade. K.nu, hvilken slags egetræsfade whiskyen blev lagret i end at kende whiskyens år, kan få mere information, men også en bedre forståelse af den faktiske smag af en whisky.

Slags egetræsfade

    Almindelige varianter af egetræsfade:Qoercus alba,Quercus Robur

Mainstream egetræsfade

Fed(700L)

Fremstillet af amerikansk hvid eg, oprindeligt brugt i den amerikanske whiskyindustri, mest brugt til at blande whisky fra forskellige fade, derefter puttet i Gorda-fade for at hvile og blende i en periode, så spirituskvaliteten er mere stabil inden aftapning , men også direkte brugt til at lagre whisky eller sherry.

Gorda tønde 700L

    Sherry Butt(480L~ 600L)

Fremstillet af europæisk eg eller amerikansk hvid eg, er det meget brugt til ældning af spansk sherry og er den mest almindelige type sherryfade, der bruges af whiskyindustrien.

sherry fad

    Puncheon(480L~ 500L)

Kapaciteten er sammenlignelig med en sherryfønde, men formen er kortere og federe, med en kortere tønde og bredere diameter.

Puncheon tønde

    Hogshead(230L~250L)

Siges at være vægten af ​​en gris og så navngivet, det er en af ​​de mest almindelige fadtyper, der bruges i whiskyindustrien til modning af sherry eller bourbon, lavet af europæisk eg eller amerikansk hvid eg, eller muligvis begge dele.

    Tønde (180L ~200L)

Også kendt som American Standard Barrel, lavet af amerikansk hvid eg, meget brugt til lagring af bourbon og skotsk whisky.

Goalong fad

    Kvart Fad(45L~ 50L)

    Også kendt som Octave eller Firkin, kapaciteten er en fjerdedel af de amerikanske bourbontønder, på grund af den lille kapacitet er modningshastigheden hurtig. Laphroaig Quarter Cask lagres først på amerikanske bourbonfade og ændres derefter til Quarter Cask for sekundær modning.

Kvart Fad

    Mange destillerier bruger specifikke egetræsfade, og de Fortsætte Group - det første kinesiske single malt whiskydestilleri i Kina, den Fortsætte Whisky Distillery i Liuyang, har også specialiseret sig i at tilpasse egetræsfade af Fortsætte Whisky, der stræber efter at skabe en unik smag af kinesisk whisky med kinesiske karakteristika.

Goalong destilleri fabrik