alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Skotsk whisky'barrel maker' læretid bar mitzvah

2021-11-26

Gå langsomt ind i whiskyens verden og find ud af, at der vil være en masse interessant indhold, såsom tøndehåndværkernes bar mitzvah.

Bar Mitzvaen er en overgangsritual for tøndemagere, også kendt som "sværtningsceremonien", hvor en person bliver klædt af nøgen, smidt i en tønde og rullet rundt i mel, sirup, fjer og andre rodede ting. Dette ritual har været aktivt i Skotland og i hele Det Forenede Kongerige siden victoriansk tid, hvilket giver enhver lærling tøndemager en oplevelse, der vil vare hele livet.

tønder

        Hvad er et tøndemagerfag? Fademagerens pligt er at lave de egetræsfade, der er nødvendige til whisky, som er relativt enkel, men selve betjeningen er ikke en simpel ting. Ellers, efter tusinder af år, til den nuværende industrialiserede i dag, kan stadig ikke helt bruge mekanisk udstyr til at erstatte tøndemagerbesættelsen

Whisky fade

Tøndefremstilling er et højt specialiseret job. Traditionelle europæiske tøndeproducenter skar først egetræ til planker langs fibrene, lavede dem til de kurver og former, der er nødvendige for tønderne, og derefter binde plankerne til tønder med metal, en proces, som de kun kunne stole på deres traditionelle værktøjer og hænder. .

Tøndemagere

Det er først, når læretiden er afsluttet, at en repræsentant for Scottish Barrelmakers' Association bliver sendt ud for at vurdere tøndemagerne og bestå testen, før de kan gå fra læreplads til professionel tøndemager. Tøndemagerens forretning har et stringent arbejdsindhold, men også den mærkelige overgangsritual. Det er virkelig så interessant, synes du det ikke? Ved du andre interessante ting om whisky?

whisky tønder 2