alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Røget og tørvet

2021-11-15

  Er de karakteristiske for skotsk whisky? Hvor kommer disse specielle smagsvarianter fra? Er det røget eller tørvet du lugter? Whvilke whiskyer har tydelige røgfyldte? Hvilke whiskyer har typisk tørv? 

Scotch whisky

hvor kommer tørven fra

  Vi bør først lade byg spire, når vi producerer single malt whisky, det vil frigive den stivelse, der er til stede i bygens cellevæg. Men vi skal være mere opmærksomme på det, det kan ikke lade byg spire overdrevet, ellers er der for stort stivelsesforbrug til kimvækst, alkoholproduktionen vil blive stærkt reduceret under gæringen. 

whisky byg

  Tnæste skridt er at stege byggen og stoppe byggen i at spire. I Skotland var tørv, som var let tilgængeligt, det bedste brændstof til bagning af byg.

stegt byg

  Pspise, generelt refererer til jorden med højt vandindhold, højt mudderindhold, ufuldstændig karbonisering, mellem mudder og kul. Da skotterne brugte tørv til at bage deres byg, blev "phenoliske" forbindelser fra byggen indført i malt, hvilket gav skotsk whisky dens karakteristiske smag.

Goalong destilleri

  Ther er en anden måde at producere tørvesmag på, det er påvirkning af egetræsfade. Egetønderne er ansvarlige for 60 til 70 procent af smagen af ​​whisky, så hvis spiritus lagres på egetræsfade, som bruges til at holde tørvewhisky, vil det også give whiskyen en tørvesmag.


Klassificering af tørv

 

En 1 ~ 5 ppm er lavt tørveindhold, og de fleste skotske whiskyer er lavtørvede, med en svag røget, så du kan ikke engang mærke det, hvis du ikke bemærker det.

B. 15 ~ 25 ppm er mellemtørveindhold, såsom Talisker og Highland Park, med tydelig røget smag, og Islay's Caol lla og Bowmore hører også til mellemtørveindholdet, med moderat, men ikke stærk "dryssmag".

C. Over 30 ppm er højt tørveindhold. De berømte mærker fra Islay, Ardbeg, Laphroaig, Lagavulin er typiske tunge tørvewhiskyer med stærk tørvesmag.

brand

hvor kommer det røgfyldte fra

  Der er mange faktorer, der bringer den røgfyldte. Hvis indersiden af ​​egetræsfaden er ristet, vil det røgede være i whiskyen, hvilket resulterer i røget af brændt toast.

  For destilleriet, der opvarmes ved direkte ild, er temperaturen svær at kontrollere. En del af whiskyen i destilleriet er koks på grund af den for høje varmeintensitet, hvilket resulterer i smag af svovl og krudt, det er også en slags røget.

  Baking byg med tørv producerer også røget. Ud over at efterlade phenoler i malten, indeholder tørv også en røget lugt fra ufuldstændig forbrænding. Så det røgfyldte forbindes ofte med tørv.  

whisky smag