alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Industri Nyheder

De forskellige smagsvarianter af maltwhisky

2022-05-18

    Fra et produktionssynspunkt er maltwhisky mindre påvirket af tønden, mens den gærer i længere tid, så den får en tydelig frugtsmag. Friske frugtaromaer som blomster, nyslået græsplæne, grønne æbler, pærer og ananas. Nogle maltwhiskyer vil også have nogle citronskal eller melsækkenoter. Disse whiskyer er lette og fint strukturerede og kan vise en afbalanceret sødme midt på tungen. Destilleriet vælger den originale spiritus, der blev brugt til at lagre fadene, ved at bruge den del af spiritus, der blev destilleret tidligere i hjertet.

lugt af malt whisky

    Maltwhisky fra lagring af bourbonfad vil ofte have smag af vanilje, kokos og krydderier, denne whisky selv har også en mere intens frugtaroma, som bløde ferskner, abrikoser og af og til mango- og guavasødme. Ved fremstilling af denne type whisky er gæringstiden også længere, og destilleriet udvælger et bredere udvalg af kerner.

lugt af whisky

    Dyb, fyldig og lidt tungere, dette er tonen defineret af de gamle sherry-fade til disse malte. Europæiske egetræsfade har et højere tanninindhold med noter af nelliker og et strejf af tråd, mens sherry nedsænket i egetræsfade fremkalder noter af pekannødder, dadler, rosiner og melasse. Jo nyere tønden er brugt, og jo længere tønden har været lagret, jo mere intens vil denne type whisky være.

fyldig whisky

    Tørven brændte under tørringen af ​​malten, et trin, der forhindrer byggen i at fortsætte med at spire, giver sædvanligvis en røget og tørveagtig smag til whiskyen. Røgen fra tørven bærer en aromatisk olie kaldet phenol, som klæber til frøskallet af byggen og ikke forsvinder under hele destillations- og modningsprocessen. Jo mere tørv brændt, jo mere røget vil whiskyen være, og jo længere tilbage destilleriet vælger kernen, jo mere intens vil denne røgede smag være.

tørveagtig whisky