alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Destillation af whisky

2021-12-06

Det er en god drikkeoplevelse at tilføje lidt vand. Men når du destillerer whisky, skal vandet fjernes helt, så der kun er alkohol tilbage. Dette er formålet med destillation. Brug af forskellige destillationsmetoder vil også få forskellige resultater. Destillationsmetoder omfatter traditionel enkeltdestillation, kontinuerlig destillation og vakuumdestillation.

whisky destilleri

Hvad er princippet om destillation?


Destillation kan ikke omdannes til noget stof, men kan adskille forskellige stoffer efter kogepunktet. For eksempel er vandets kogepunkt 100°C, men alkohol fordamper ved ca. 80°C°C. Derfor, når vi opvarmer den fermenterede urt, vil de forskellige stoffer, der er indeholdt i væsken, fordampe en efter en. Ved at kontrollere temperaturen, lad den forgasede alkohol kondensere til flydende. Denne proces er destillation.

Princippet om destillation kommer fra termodynamikken, ved hjælp af ændringerne i stoffets tilstand (fast, flydende og gas), opvarmning først og derefter afkøling. De destillerede materialer opvarmes til kogning, og dampen stiger straks, kommer derefter ind i kondensatoren gennem røret, og vender endelig tilbage til en flydende tilstand efter afkøling.

princippet om destillation

Nøglepunktet ved destillering af whisky er at finde det rigtige kogepunkt. Kogepunktet skal være lidt højere end 80°C for at destillere de nødvendige kemiske molekyler ud og give duft i whiskyen. De fleste single malt whisky destillere bruger enkelt destillation ved at bruge et par destillere til at destillere urten gæret to gange. Efter den første destillation kan vi få den første destillerede væske. Den destillerede væske har en alkoholkoncentration på 20%-25%, den første destillerede væske destilleres igen. Hvilken proces kaldes "dobbeltdestillering".

I nogle destillationsvirksomheder, hvis destillerierne har for travlt til at blive ved destillatøren, vil de tilføje et lille stykke uparfumeret sæbe til destillatørerne, når de foretager den første destillation. Hvilket kan forhindre en masse skum i at koge og mindske sandsynligheden for ulykker. Kogepunktet for sæbevæske er højere end for alkohol, så du skal ikke bekymre dig om, at sæbevæsken kommer til whiskyvæsken.

微 信 图片 _20211027141037

蒸馏1