alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Etiketten af ​​whisky

2022-01-24

    Når vi køber en whisky, skal vi være opmærksomme på etiketten på whiskyflasken, ikke teksten på yderboksen. Whiskymærket er de eneste referencedata, vi skal studere i detaljer.

whisky etiket

    Står årstallet ikke på whiskyemballagen, er det ikke en fejl. Denne whisky er en flaske "ikke-lagret whisky". Det betyder, at whisky ikke ønsker at afsløre sin alder. Hvorfor? Med stigningen i det globale whiskysalg er den gamle whisky i kælderen efterhånden blevet udsolgt. Destilleriet skal blande den nye whisky med den gamle whisky. Dog skal whiskyetiketten mærkes med årstallet for seneste whisky i flasken. Tag et eksempel, der er en whisky med mærket 5 år, selvom måske 80% spiritus af flasken er ældre whisky. Whisky-etiketten markerede kun 5 år. Sikke en skam! Vintage whisky ser ud til at være blevet en luksus, så ikke-års whisky er blevet normen på markedet. Vil ikke-års whisky være ringere end vintage whisky? Ikke altid. Der er flere non-vintage whiskyer i Islay, Skotland og Japan, som klarer sig endnu bedre end dem af samme årgang. Selvfølgelig afhænger disse alle af destilleriets teknologi.

whisky etiket

Fælles information om whiskymærket

  1. Cspørg styrke.  

Det betyder, at whiskyen ikke fortyndes med vand, når den er på flaske. Alkoholindholdet er mere end 50 %, og det originale tøndenummer er normalt angivet.

fadstyrke WHISKEY

       2. Sindkøbscenter batch. Vælg flere tønder med modenhed (to, tre til mere end ti er mulige), og bland dem til en begrænset mængde whisky, hvilket fremhæver det unikke ved hver batch whisky. Denne praksis er ret almindelig i USA.

lille batch WHISKEY     3. Enkelte kontanter. Det betyder, at whiskyen tappes fra en enkelt tønde. Etiketten angivede altid tøndenummeret og aftapningsdatoen for den originale tønde i detaljer.

Enkelt kontant WHISKEY


     4. Naturlig farve. Det betyder, at der ikke er tilsat pigment, og whiskyfarven er den rene træfadsfarve.

Naturlig farve WHISKEY     

     5. Afslut. Hvis etiketten har ordet finish eller dobbelt, betyder det, at efter whiskyen afslutter den modnede. Destilleriet lagde whiskyen i andre tønder (såsom Shirley tønder eller Bourbon tønder) for at tilføje forskellige tøndersmag.


     6. Fyld først. Det betyder, at de først fyldte bourbon- eller sherryfade bruges til modning. Hvilken whisky, der opnås, har en tungere aroma og mørkere farve (normalt dyrere, især sherryfade først påfyldning)