alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Whiskyens moder ---- Egetønde

2021-12-23

Efter destillation skal whiskyen også modnes på tønder. Trætønden ligner rollen som en mor. Det beskytter og dyrker ikke kun whiskyen, men giver den også en rig aroma og farve. Whisky vil have en anderledes lugt som de forskellige fadtyper. Samtidig vil whiskyens farve også vise forskellige nuancer alt efter tøndetypen og modningstiden.

Goalong whisky tønde

Eg er det mest almindelige råmateriale til fremstilling af tønder, ikke kun på grund af deres store mængde og lette adgang, men træets egenskaber opfylder også behovene for whiskymodning. Følgende er tre mere almindelige egetræsmaterialer:

 

1. Amerikansk hvid eg, 90% whisky industri i dag bruger den amerikanske hvid eg.

2. Europæisk eg, som har tættere konsistens, hvilket tillader whiskyen at absorbere mere aroma. Europæiske egetræsfade fyldes normalt først med sherry og bruges derefter til whiskymodning.

3. Mizuna (japansk eg), mest brugt af japanerne. Denne eg indeholder en masse vanillin med dyb tekstur og mange hulrum. Så denne tønde er mere udsat for lækage eller beskadigelse.

whisky tønde

Træfade hjælper med at farve whiskyen

I de første par års modning vil tønden give whiskyen sin farve. Kroppen af ​​den spiritus, der oprindeligt blev fyldt i tønden, er gennemsigtig og farveløs. Det vil blive plettet med en smuk farve, når spiritussen kommer ud af tønden. Farven spænder fra lys guld til mørkebrun.

whisky spiritus tønde

Forskellige træsorter giver whisky forskellige aromaer

    Træfade har en afgørende indflydelse på den endelige aroma af whisky. Nogle mennesker tror endda, at 90% af aromaen af ​​whisky afhænger af den tønde, der bruges ved modning.

whisky drinking.sohucs

For at whisky skal have aroma, skal den destillerede spiritus kemisk reagere med forskellige molekyler i træet (såsom lignin, tanniner, lactoner, glycerin, fedtsyrer osv.). Lignin vil igangsætte de første kemiske reaktioner for at producere den organiske forbindelse Vanillin, som whisky også kaldes bourbon whisky. Whisky, der er kort i regntiden, har normalt en vaniljeduft. Det tager dog længere tid for laktonen at trænge ind i whiskyspiritusen, og det vil tage omkring 20 år for whiskyen at udstråle charmerende kokosnøddearoma.

whisky aroma