alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Single malt whisky

2021-12-16

Per definition er single malt whisky en whisky, der udelukkende er lavet af maltet byg i samme destilleri og lagret på egetræsfade i mere end tre år. Det er værd at bemærke, at der her ikke er nogen begrænsning om, at spiritusmosen i samme flaske skal komme fra samme egetræsfad. Derfor vil destilleriets bartendere normalt blande whiskyen i forskellige tønder (eller tønder af forskellige tøndeår) produceret på deres egen fabrik efter deres behov, og derefter aftappe dem til salg. Det år, der er angivet på flaskeetiketten, er den korteste løbetid på tønde whisky.

Kinesisk ren malt whisky

Hvis du tror, ​​at single malt whisky ikke er blevet blendet, tager du fejl. For at sikre konsistensen af ​​whiskysmagen hvert år, vil bartenderen blande single malt whiskyer fra forskellige år eller forskellige tønder for at afbalancere de små forskelle i smag og aroma af de produkter, der produceres hvert år.

drik single malt whisky

Når du køber en 15 år gammel whisky, er det så virkelig alt whisky lagret 15 år på egetræsfade? Dette er ikke tilfældet. Loven foreskriver, at årets mærke skal tage udgangspunkt i den whisky, der har den korteste modenhedstid. Men flaskevæsken indeholder normalt ældre whisky, hvilket officielt har øget den samlede værdi. Visse mærker af single malt whisky indeholder endda to lagrede whiskyer, der er dobbelt så gamle som etiketten vintage.

Goalong bourbon eg single malt whisky