alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Tre trin af opsamling af destilleret spiritus under whiskydestillation

2021-12-09

Sprit hoved

    Sprithoved er det første parti af spiritus, der indsamles under destillation. Fordi spiritushovedet indeholder for meget acetone og methanol, er det fuldstændig uegnet til at drikke. Ud over den modbydelige lugt af sprithoveder kan drikkesprithoveder også påvirke centralnervesystemet og forårsage blindhed og endda livstruende. Heldigvis har spiritushovedet en speciel lugt og alkoholindholdet er særligt højt, omkring 72%-80%, så det er nemt at identificere. Hvis spiritushovedet blandes med lidt destilleret vand, vil farven på spiritushovedet blive uklar. Sprithovedet kasseres ikke, som vil destilleres sammen med den næste batch af den første destillerede spiritus. Trinnet med at adskille spiritushovederne tager et par minutter til en halv time, afhængigt af størrelsen af ​​destillationsapparatet.

Goalong whisky Liquor hoved

Sprit hjerte

    Sprithjerte er noget, som destillatørerne forfølger med ét hjerte og ét sind. Læg spiritusharten en tønde og modnet, kan vi få en whisky i tre år senere.

    Alkoholindholdet i spiritushjerte er mellem 68%-72%. Destillationstiden bestemmer spiritussmagen. Den lange destillationstid vil give spiritus en blød tekstur; den korte destillationstid resulterer i en whisky med fuld stærk fylde og svovlsmag.

Goalong single malt Whisky Liquor hjerte

Sprit hale

    Det endelige, der opnås fra destillationsprocessen, har mindre end 60 % alkoholindhold. Som vil se blå ud efter at være blevet blandet med vand. Destilleriet kan bruge denne egenskab til at identificere spiritushalen. Sprithalen er rig på stærke aromaforbindelser af sulfidregn. Halerne kasseres ikke, som vil blive destilleret sammen med den næste batch af første destillerede væske.

Goalong Whisky Liquor hale