alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Whiskytyper (2)

Jan 01 7070

1. Single malt whisky

  Hvilken whisky starter fra et enkelt destilleri, det har altid været betragtet som en klassisk repræsentant for Scotch Highlands whisky. Råvaren er kun maltet byg, som destilleres gennem en traditionel grydestiller. Hvis single malt whisky spiritus blandet med multiple destillerier whisky (undtagen grain whisky), kaldes det en blended whisky.

blendet whisky.mp.itc


2. Korn Whisky

  Kornwhiskyråvaren er majs, hvede og byg (ikke nødvendigt bygmalt). Som skal gøre kontinuerlig destillation anden nødvendig proces for at få korn whisky. Som sjældent sælges separat på flasker på markedet. Men der er også nogle whiskyer mærket "grain whisky" her. Selvom man altid har anset, at smagen er langt ringere end single malt whisky, er den stadig værd at smage.

grain whisky.gtimg


3. Blandet whisky

  De mest almindelige typer whisky, 90% af skotsk whisky, falder ind under denne kategori, såsom den verdenskendte Johnnie Walker, Chivas og Ballantine. Karakteristikaene er forholdsvis lette, prisen er ikke dyr (men der er også top luksusvarer), og smagen er harmonisk som en symfoni. Derfor er den mere velegnet til entry level smagning end single malt whisky.

berømt whisky


4. Findes der en uovertruffen whisky i verden?

  Single malt whisky bliver ofte betragtet som whiskyverdenens Rolls Royce. Faktisk tror mange mennesker, at dette er nok til at slå anden whisky, når mange eksperter blindsmager, men de hånede alle denne udtalelse. Alt i alt findes der ingen bedste whisky i verden. WJeg kan kun sige, at forskellige whiskysmag har deres egne fordele.

goalong whisky