alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Hvad er whisky-baserede spiritus?

2022-03-14

    Whisky er ikke en ensom eneboer, og den er heller ikke en ener. Der er mange drikkevarer afledt af whisky, og hver har sin egen smag.

drikkevarer udvundet af whisky

Whisky likør

    Whiskylikør stammer fra Skotland eller Irland, hvor folk tilsætter urteplanter, krydderier, bier og andre ingredienser til whiskyen alt efter opskriften. Dens alkoholindhold er normalt omkring 15 % og overstiger aldrig 20 %. Den ældste og bedst kendte whiskylikør er den skotske Gibb's Honey Sweet, et keltisk ord, der betyder "fornøjelsesdrik", med skotsk whisky og lynghonning som hovedingredienserne.

Whisky likør

Whisky Cream Likør

    Den mest kendte whiskylikør er den berømte Baileys-likør, som fås i alle større supermarkeder. Det ejes af den britiske Diageo Group sammen med andre kendte mærker som Johnnie Walker og J&B, og dets ingredienser er hovedsageligt sukker, flødeskum, irsk whisky og vaniljeplanter. Andre produkter omfatter Edradour Cream Liqueur, som er baseret på Edradour single malt whisky.

whisky flødelikør

Skotland møder Irland

    Der er en whiskysammenkogt, der kan få to fjender til at forsvinde i én drink!

Irish Mist er en irsk likør med honning og vaniljeplanter, der minder om den lyngsprit, som kun hovedet af en irsk familie kan nyde. Irish Mist og Skotlands Keppel-honninglikørblanding "Rusty Mist", den vidunderlige smag kan bringe århundredets whisky til en ende.

Skotland møder Irland

    Nu er flere og flere destillerier i gang med at udvikle opskrifter og bringe nye spiritustyper på markedet. Det giver også vores forbrugere flere og flere valgmuligheder, hvilket er en rigtig god trend!

nye spiritustyper