alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Hvad er funktionen af ​​flaskeprop af whisky?

Jan 01 7070

    Kork bruges til at stoppe whiskyflasker, men ikke kun til dette. Korkpropper har faktisk mere overraskende funktioner.

Vin VS Whisky

    For vin, opbevar vinflasken fladt for at holde korken fugtig, er meget vigtigt. Når proppen er blevet gennemblødt med vin, kan det være med til at opretholde den forseglede tilstand af vinflasken. Vinen behøver ikke ånde. Så når først flasken er åbnet, bliver proppen ubrugelig.

vin kork

    Whiskyproppen skal modstå alkoholkoncentrationer helt op til 40 % eller endda 60 %. Selv når flasken er åbnet, kan proppen tåle årtiers prøve. Proppen skal forsøge at stoppe flasken tæt for at undgå whiskyfordampning.

whisky kork

Hvad skal vi gøre, hvis whiskyen lugter af kork?

    Det er ikke kun vin, der har den mærkelige lugt af kork? Whisky kan også have en korksmag, men det er relativt sjældent. Hvis du fandt ud af, at din whisky har en mærkelig lugt og smag, der ligner rådne hasselnødder eller fugtige papkasser. Det betyder, at denne whisky kan vokse mug af propper. Vær venligst rolig på dette tidspunkt, tag bare whiskyen med tilbage til butikken, hvor du købte den, og lad dem dufte til den. De vil normalt erstatte dig med en ny flaske whisky.

whisky kork

Hvad skal vi gøre, hvis proppen er knækket?

    Vi skal have et sæt nødredskaber derhjemme, for ikke at være hjælpeløse, når whiskyflaskeproppen bliver revet af.

1. En ren, tom whiskyflaske og en prop i god stand (ikke for tør eller for fugtig).

2. Et lille filter bruges til at filtrere de korkfragmenter, der kan dannes.

3. En vinproptrækker, der bruges til at fjerne proppen, træk den ikke diagonalt. Hvis kraften påføres skiftevis mellem proppen og flaskens krop, vil proppen være mere tilbøjelige til at knække.

kork knækketkork knækket 1

Hold altid flasken whisky stående

    Det virker som en god idé at lægge whiskyen fladt, så proppen ikke bliver for tør og ikke går i stykker, når du åbner flasken... Det er faktisk den værste idé! Alkoholindholdet i whiskyen er for højt, og spiritussen kan evt "sluge" proppen i stor skala, hvilket får whiskyens smag til at forringes.

stå whisky

Skal proppen være våd?

    Nogle eksperter anbefaler at rotere flasken regelmæssigt for at holde proppen fugtig. Det er dog ikke alle, der er enige i denne fremgangsmåde, fordi der er risiko for, at proppen falder ned i spiritus. Det vil gøre proppen mere skrøbelig.

Forsegling af vokskork whisky

    Den forseglede voksflaskeprop ser meget smuk og temperamentsfuld ud. Men hvis du ikke mestrer færdighederne, er det virkelig svært at åbne. Her er en detaljeret flaskeåbningsvejledning.

1. Gennembor bivoksen med en vinproptrækker

2. Træk halvdelen af ​​proppen ud

3. Brug en kniv til at skrabe voksen forsigtigt af

4.Træk proppen helt ud, smid ikke proppen ud, husk at blive og sæt den tilbage i whiskyflasken.

Blandet whisky spiritus