alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Hvor kommer smagen af ​​whisky fra?

2021-11-11

  Nogle mennesker tror, ​​at den forskellige vandkvalitet giver whiskyen anderledes duft, mens nogle mennesker mener, at kvaliteten af ​​byg er nøglen til smagen af ​​whisky. Det er ekstremt svært at vide, hvordan råvarerne påvirker smagen af ​​whisky. Men de komplekse ændringer produceres af en god formel og råvarer af høj kvalitet.

byg og vand

1. Korn

  I whiskydestillationsprocessen er de dyreste trin at købe korn og derefter udbløde dem. At vælge god byg er hjørnestenen for succes. Nogle destillerier vil udvælge byg personligt, men de fleste arrangerer stadig den vigtige opgave med at udvælge byg til bygfabrikken. Der er en standardproces til at spire byggen for at opnå den samme mængde malt hvert år. Det meste af destilleret malt kommer fra England, Sydafrika, Australien og andre lande. Vores Goalong kinesiske single malt whisky er 100% fra australsk malt.

  Byg er ikke det eneste råmateriale til whisky. Du kan også bruge majs, rug, hvede, boghvede eller havre. Men byg er stadig det første valg, da det kan give den rigeste og rigeste aroma til whisky.

whisky råvarer

2. Water

  Vandets renhed er meget vigtig for whiskyen. Mængden af ​​vand, der bruges i whiskydestillationsprocessen, er utroligt. Vand er nødvendigt til maltning, destillation og aftapning. Vandet, der bruges til at destillere whisky, kan groft opdeles i tre typer, hårdt vand, krystallinsk rent vand og tørvevand.

  Sv. Hårdt vand er vand med mineralsalte, som ofte bruges i destillerier som Granger og Highland Park.

  B. Krystalrent vand er det vand, der drypper på den krystallinske bjergart, før det kan trænge ind i bundlaget. Dette vand bevarer sin naturlige lækkerhed og lidt surhed. Det er mest almindeligt i Skotland og tilføjer legendarisk farve til det lokale rene vand.

  C. Tørvevand tages normalt fra Golf-regionen, rig på tørveingredienser, lysegul eller endda brun i farven, og bruges ofte i whiskytyper som Lagavulin og Bowmore.

vand

3. Gær

  Gær er den unikke eliksir for ethvert destilleri, og ingen ønsker at dele deres hemmelige opskrift med udenforstående. Disse hemmelige opskrifter er faktisk alle slags svampe. Gæropgaven er at give whisky et bredere og rigere dufthierarki. Hvert destilleri vil omhyggeligt forberede en eksklusiv formel, nogle bruger kun én slags gær, og nogle bruger syv slags. Alle disse gær forsvinder under whisky-destillationsprocessen og efterlader kun whiskyens unikke frugtagtige aroma.

Gær

  Det anslås, at der skal omkring 10 liter vand og 1.4 kg byg til at producere en flaske single malt whisky. Det kan ses, at rigeligt vand og fremragende vandkvalitet har en yderst vigtig indflydelse på produktionen af ​​whisky.

whisky