alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Hvorfor er de fleste af skotske whisky-etiketter med "hjort"?

2021-11-19

Mange whiskysamlere samler ikke kun whiskytyperne, men også whiskyflasker, især dem der kan't hjælpe "impulsivt forbrug" når de støder på meget udsøgte etiketter. Der er mange interessante whiskyetiketter, lige fra dyr og planter til mystiske numre. Men mange mennesker ved ikke, at der ud over de flotte whiskyetiketter i deres boutique-designs er vidunderlige baggrundshistorier relateret til destilleriet bag hver lille detalje. Hjorte er nok det mest almindelige spiritusmærke i skotsk whisky. Det videnskabelige navn på hjortetypen er "Cervus elapus",som har fået sit navn, fordi dens form ligner en hests form. Det er et almindeligt dyr i dalene af store elgearter, og kan lide at leve i alpine, skov eller prærieområder.

dalmore

Skotterne er en nation, der går ind for frihed og uafhængighed, og den smarte hjort er førstevalget til spirituslogoet for Scotch Whisky-destilleriet og -mærket. Når det kommer til whisky med symbolet på hjortehoved, er det første, der kommer til at tænke på, "Dalmore". Grunden til, at den bruger hjortehoved er, at Alexander, konge af Skotland, i 1263 e.Kr., blev angrebet af en gal buk, mens han var på jagt, og Colin Fitzgerald, forfaderen til "Clan Mackenzie", trådte modigt frem for at redde kongen fanget under hjortens gevirer.

Dalmore whisky

Som et tegn på taknemmelighed tildelte Alexander III ham æren af ​​at bære et hjortehovedmærke på sin frakke, hvor der stod "Red kongen". Senere grundlagde Clan Mackenzie-familien Dalmore-destilleriet, og hver flaske whisky blev dekoreret med dette ædle bukkemærke med tolv gaflede gevirer.Der er et berømt oliemaleri, "Hjortens død", som blev skabt af maleren Benjamin West i 1786 for at mindes denne heroiske historie. Det er stadig en af ​​de vigtigste samlinger af National Museum of Art of Scotland og en stolt skat for Mackenzie-familien.

Hjortens død