alle kategorier
en.pngEN

Forside>Nyheder

Hvorfor bruges kobber til fremstilling af whiskystills?

2022-06-01

    Først og fremmest er det vigtigt at forstå, hvad destillation er. Destillation er processen med at omdanne øl til whisky. Ved afslutningen af ​​gæringen bliver mosen til en væske bestående af 9% (ABV) alkohol og 91% vand. Men efter destillation stiger alkoholindholdet til op til 60 % (ABV) eller mere. Fordi alkoholen har et lavere kogepunkt end vand (alkohol koger ved ca. 78.5 grader Celsius, mens vand koger ved 100 grader Celsius). Derfor vil alkoholen i destillationsapparatet blive omdannet til damp tidligere end vand. Destillationsprocessen vil adskille det meste af vandet fra alkoholen.

Goalong whisky

    Sådan "magi" sker i destillere lavet af kobber. På dette stadium skal destillatørerne mærke, hvilke smagsstoffer der er tilbage i deres kreationer og eliminere resten, og kobber er deres trofaste hjælper.

    Kobber har mange egenskaber og funktioner, og dets rolle i destillation er den vigtigste. Når alkoholdampen stiger langs de indvendige vægge af destillationsapparatet, holder kobberet de tungere elementer fast på plads. Det betyder, at jo længere dampene er i kontakt med kobberet, jo lettere bliver den endelige spiritus. Således vil en højere still tilføre ånden en lettere karakter end en mindre. Størrelsen og formen af ​​stills kan have en afgørende indflydelse på smagen af ​​whiskyen.

whisky pot stills